Skip to content

Olejek rycynowy – dlaczego warto go mieć?

Czarny olej rycynowy – co to w zasadzie jest i czym się odróżnia od standardowego olejku rycynowego, który zakupimy w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle lepsze, iż jest sens właśnie w niego pakować pieniądze?

Olej rycynowy ma mnóstwo zastosowań w pielęgnacji. Głównie używany jest do wzmacniania oraz kosmetyki włosów. Poza tym nierzadko jest też używany między innymi do buzi jak też rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia jamajski olejek rycynowy i czemu zdecydować się na olej Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia styl jego produkcji. Jest on mniej szkodliwy dla nas jak też nie zamyka porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów czy cery. Po drugie jest to towar w pełni ekologicny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

W jaki sposób używać czarny olej rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba nie zapomnieć o regularności gdyż bez tego możemy nie wypracować planowanych efektów badźć też będziemy potrzebowali na to zdecydowanie więcej czasu. W sieci można wyczytać mnóstwo sugestii uzytkowania tego typu kosmetyków. Naszym zdaniem najodpowiedniejsze jest używanie czarnego oleju rycynowego na włosy trzy razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu należy skrupulatnie usunąć olejek. Olejek trzeba nanieść zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten wyśmienicie sprawdza się także w przypadku brwi i rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać aby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, by po kilku tygodniach zauważyć satysfakcjonujące efekty. Jeśli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest przybliżona. Substancja najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie dokładnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano zlikwidować.

Published inLifestylePoradyUrodaZdrowie